Tässä blogissa kahden pienen pojan äiti kertoo värkkäilyistään. Blogin aloitin pääasiassa korttelun

sunnuntai 23. marraskuuta 2014

ImseVimse-flanelletteja tuunattuna

Reilun kuukauden päästä syntyvälle pikkuiselle tuunasin näitä, vuosien 2007-2009 äitiyspakkauksissa olleita, Imse-Vimse flanellette sisävaippoja. Näitä käytettiin meillä Ukolla ensimmäiset 2kk, mutta flanellivaipan lisäksi aika pian tarvittiin lisäimua, joina käytettiin vanhoista froteepyyhkeistä leikattuja n.10cm leveitä suikaleita. Nyt halusin kuitenkin tuunata vaipat ompelemalla lisäimun valmiiksi vaippaan kiinni. Vaippahuolto on nyt helpompaa kun näitä ei enää tarvitse sen kummemmin "koota". Ihoa vasten käytetään kuitenkin vielä vaipan päällimmäiseksi laitettavaa fleece-liparetta, joka pitää ihon kuivana ja josta on helppo huuhdella maitokakat pois, eikä tarvitse kastella koko sisävaippaa.

Ensimmäisenä purin vaipat osiin. Meillä oli näitä 14 kpl ja sarjatyönä valmista tuli aika tehokkaasti;)

Ratkoin myös pesulaput ja tuotemerkin irti, koska minusta valmis vaippa näytti lappujen kanssa siistimmältä ja näin ne eivät jääneet lisäimujen alle.

Minulla oli varastossa ystävältä saatuja vanhoja pyyhkeitä, joilla vaipat oli tarkoitus päällystää. Osa pyyhkeistä oli niin paksuja, että arvelin lisäimuksi riittävän pelkän vaipan päällystämisen, mutta osa oli ohuempaa froteeta, joten niiden kanssa päätin pällystää myös vaipan sisällä olevan imulipareen.

Ratkoin myös imulipareet irti vaipan takareunasta, koska muuten takareunasta olisi tullut saumurilleni liian paksu.

Levitin sisävaippaa sanomalehden päällä ja piirsin melko summittaisen kaavan, jota paikkailin taittamalla sen kahtia ja piirtelemällä "keskiarvoja" viivojen välistä;) sitten leikkasin reilulla kädellä vaipan muotoisen palan pyyhkeestä.

Leikkasin hieman saumavaroja ja minusta saumurointia helpotti, kun kappale oli n.1cm vaippaa isompi. Liian leveät saumavarat vaikeuttivat ompelua.

Kiinnitin seuraavaksi tuotemerkin kuosifroteen etuosaan.

Seuraavaksi päällystin imulipareet froteella niistä vaipoista, joihin tuli kuosikankaaksi ohuempaa pyyhefroteeta.

Kiinnitin imulipareet suoralla ompeleella vaipan sisälle n, 1,5cm päähän etureunasta. Jätin froteepuolen alle, koska ajattelin maitokakkojen huuhtelun olevan helpompaa tasaisesta flanellista kuin pörröisestä froteesta.

Silitin vaipat vielä enne ompelua, jotta rullaavia reunoja ei ommellessa enää tarvinnut oikoa.

Sitten pääsin saumuroimaan kuosikankaita kiinni vaippaan. Kiinnitin ensin froteen vaippaan nuppineuloilla vaipan kulmista. Tässä vaiheessa kohdistaminen oli helpompaa kun leikattu pyyhefrotee ei ollut liian leveillä saumavaroilla.

Takareunaa saumuroidessani kiinnitin samalla pesulapun reunaan. Sivuja saumuroidessa venytin vaipan reisikuminauhat koko pituudelta ja surautin reunan.

12 vaippaa sain valmiiksi enne kuin saumuri sanoi sopimuksensa irti.. Vaihdoin neulat ha langoitin uusiksi, mutta koska kone edelleen teki hyppytikkejä ja jatkoi neulaa, päätin vielä saumurin huoltoon ja jatkaa projektin loppuun kunhan kone taas pelaa;) Nyt on kuitenkin kasa vaippoja valmiina tulokasta odottamaan:) Hieman loppuivat kesken jopa nämä sisävaipat... Muutama sisävaippa täytyy ehkä vielä ommella näiden lisäksi, jotta riittäisi vaippoja edes kahdeksi päiväksi. Joka toinen päivä täytyy varmaan kuitenkin vaippoja vähintään pestä, kun Ukkokin vielä käyttää vaippoja ja hänen vaipoistaan tulee kone jo aika täyteen joka toinen päivä:)

Froteiseen pintaan tarttuu nyt myös näpsy, jolla sisävaipan saa kiinni pienellä vaivalla. Tarroja en laittanut, koska aivan pienellä vaivalla ne eivät ole välttämättömiä ja ilman tarroja näitä sisävaippoja voi nyt käyttää myöhemmin imuina taskuvaipoissa.

1 kommentti:

  1. Ihanaa, noin paljon valmiita vaippoja.
    Nyt tiedätkin tarkemmin, kuin ensimmäisen lapsen kanssa, mitä tarvitsee. Ja kun osaat itse tehdä, niin mikäs on ollessa.
    Nyt vaan odottelette, tulevaa pikkuista ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!