Tässä blogissa kahden pienen pojan äiti kertoo värkkäilyistään. Blogin aloitin pääasiassa korttelun

perjantai 6. syyskuuta 2013

Väritellään

Kun olen vauvan kanssa kadestaan päivät, ei aina pysty kovin pitkäksi aikaa uppoutumaan askarteluihin. Värittämien on siitä mukavaa puuhaa, että tarvikkeet on helppo levittää vaikka keittiön pöydälle ja värittää aina vähän kun tilanne sallii. Väritykset on helppo jättää kesken ja palata taas kun pystyy.

Minusta on mukava lukea muiden leimailijoiden väritys-postauksia, joissa he näyttävät omaia väritystyylejään. Minäkin päätin tehdä oman versioni "väritys-postauksesta". Näin minä väritän:

Yleensä valitsen kortin taustapaperin samalla kuleimakuvankin, jolloin saan ideoita väreihinkin. Nyt en kuitenkaan valinnut papereita etukäteen. Leimakuva on Mo Manningin little smooch -leima.
Käytän cansonin illustrationia paperina. Väritän disstres-musteilla ja pienikärkisellä säiliösiveltimellä. Vieressä on vesikippo ja talouspaperi pensselin kuivaamista varten. Siveltimen säiliössä minulla ei ole vettä, koska silloin siveltimeen tulee mielestäni liikaa vettä.

Tuosta mustepaletista on helppo ottaa mustetta ja paletti on helppo kulhettaa ja säilyttää. Muutama lisäväri ja värisekoitus minulla on tuossa kukan mallisessa vanhassa helmirasiassa.
Kuvat leimaan veden kestävällä musteella, yleensä Versafinella.

Leimakuvasta väritän yleensä ensimmäisenä ihon. Ihoon käytän tattered rose-sävyä tai tattered rosen ja brushed cordyroyn sekoitusta.
Ihon jälkeen täytyy päättää värimaailma. Valitsen ensin vaaleita sävyjä. Tässä sävyinä spun sugar ja faded jeans.
En kovinkaan paljon mieti varjoja tai valoja kun väritän, yleensä levitän väriä reunoilta ja kulmista keskemmäs. Nuita vatjostuksia voisi opetella vähän enempi ja katsonkin tarkkaan muiden värityksiä ja opin niistä :)

Sitten annan värien välillä kuivua ja suttailen välillä hiuksia. Jos en osaa valuta hiusten väriä, väritän ne ensin antique linen-sävyllä ja päätän myöhemmin tuleeko pehkosta tumma vai vaalea;). Täpsykän koruihin käytin nyt kahta väriä: spiced marmelade ja shabby shutters.

Kun kaikki alueet on kertaalleen väritetty, alan tummentamaan sävyjä. Käyttämällä tummentamiseen vähän eri väriä, saa aika kivan elävän pinnan (esimerkiksi lisäämällä vihreään sinistä yms.). Nyt valitsin kuitenkin vain tummempia sävyjä: freyed burlap hiuksiin, festive berries toppiin, chipped sapphire hamoseen ja brushed cordyrou iholle.

Sitten vielä vähän punaa poskiin ja tummempaa reunaa hiuksii. (victorian velvet ja walnut stain).

Taustaa väritän monesti jollain kirkkaalla värillä. Taustaa värittämällä saa kuvaan helposti väriä, jos kuva itsessään on yksinkertainen tai haluaa kuvan sopimaan johonkin tietyn väriseen taustapaperiin. Nyt ei kuitenkaan ollut sitä taustapaperia valmiina, joten pelasin varman päälle ja valitsin mustan:) mustaa reunoille ja joihinkin varjokohtiin sekä jalkojen alle.

Musta taustaväri kantoikin sitten kortin suunnittelussa ja korttiin tuli mustaa koristusta:).


Näin minä sen teen! Saa antaa vinkkejä:) Mitä sävyjä muut käytätte ihon värittämiseen? Entäpä onko jotain hyviä paperi-suosikkeja?

2 kommenttia:

  1. Kiitos Miia, tämä olikin mielenkiintoinen postatus ♥
    On noissa värittämistä ja olen ihmetellyt miten saat niistä niin elävän näköisiä. Mutta kun sinulla on taitoa.
    Minä vaan niillä Promarker-tusseillä väritän tai valmiita kuvia käytän.

    Mukavaa viikonloppua !

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!